Month: March 2024

Oдбележан светскиот ден на поезијата

Светскиот ден на поезијата е покана да се размислува за моќта на јазикот и целосен развој на креативните способности на секој човек. 21 Март е светск ден на поезијата и овој ден значи поддршка на поезијата, враќање на усната традиција на поетски рецитали, промоција на едукацијата за поезијата, обновување на дијалогот меѓу поезијата и другите …

Oдбележан светскиот ден на поезијата Read More »

Одржана работилница на тема „Птици преселници“

Во чест на храбрите, силни и истрајни птици преселници, денес во ЈЛБ„Илинден“-Делчево се одржа работилница на тема„Птици преселници, ве очекуваме!“.На работилницата присуствуваат второоделенците од ООУ„Ванчо Прке“.Тие ни донесоа мали цртежи со ластовички и штркови и истите ги ставивме на дрвцата во читалната на библиотеката.Зборувавме за птиците преселници кои со радост ги очекуваме.Гледајки од далеку, сите …

Одржана работилница на тема „Птици преселници“ Read More »

Активности пои повод денот на жената 8-ми март

ЈЛБ„Илинден“-Дечево на сите припаднички на понежниот пол им испраќа порака:„Бидете горди што сте жени.Мудри, достоинствени, храбри и силни, а истовремено и нежни и внимателни.Бидете такви долги години.Среќен 8 – ми Март! А ова осмомартовско претпладне, на сите припаднички на понежниот пол кои работат во библиотеката , им го честитаа дечињата од подрачното училиште на ООУ„Ванчо …

Активности пои повод денот на жената 8-ми март Read More »